Dear Moslem Leaderpreneurship Generation, Welcome to Rahmatan Lilalamin Middle School

All praises and gratitudes are for Almighty Alloh ﷻ for His blessings and guidance upon us. Peace and blessings of Almighty Allah are always upon our beloved prophet Muhammad ﷺ, His family, His companions and followers who remained Muslims until the end of time. We must remember the first word from Almighty Allah to our beloved Muhammad, peace and blessings be upon Him, is Iqra which means ‘read’ (seek knowledge)

Education is a mean of forming human civilization, if we are able to manage it well, we will be able to prepare fair and wise Moslems, who Insha Allah will be righteous Khalifahs in this world.

In doing so, education is aimed to build well-rounded individuals to carry the Amanah with the hope that they’ll be able to safeguard the world from destructions.

This spirit has inspired us to establish Rahamatan Lil Alamin Boarding School. It is an integrated excellent school which acts upon national standards and possesses an international view. Graduates from this school are expected to be genuine Mu’mins, and exemplary people so that they will be future leaders possessing high academic achievements. With this goal in mind, they will be able to compete and be admitted to International and National Institutions to continue their higher educations with excellence.

Such graduates can only be produced when all the learning elements (input, process, and output) are integrated on an ongoing intellectual basis. The founders are positive that through putting Al-Qur’an and Hadiths as the core of the students’ lives and their source of knowledge and skills combined with the Islamic Teaching System, InsyaAlloh, the genuine Insan Rahmatan lil’alamin can be established.

Rahmatan Lil ‘Alamin International Islamic Boarding School menyediakan 3 kurikulum yaitu

ELP-RLA (Program Kepemimpinan dan Eksekutif)

Untuk mendukung terwujudnya Program Muslim Leaderpreneurship, Rahmatan Lil ‘Alamin International Islamic Boarding School memiliki keistimewaan dalam membantu santri mengembangkan diri, yaitu melalui Executive Leaderpreneurship Program. Secara rinci, program ini dijelaskan di halaman berikutnya.

PEMBERDAYAAN SANTRI TERHADAP LINGKUNGAN
(SVE-RLA Project)

Ini adalah program khusus yang dikembangkan oleh Pondok Pesantren Internasional Rahmatan Lil ‘Alamin. Kegiatan ini dimaksudkan agar ilmu yang diperoleh selama bersekolah dapat diterapkan secara langsung kepada masyarakat. pemberdayaan dengan kemampuan yang dimiliki setiap santri.

EKSTRAKURIKULER

Rahmatan Lil ‘Alamin International Islamic Boarding School menyediakan banyak kegiatan ekstrakurikuler. Kegiatan tersebut digunakan untuk meningkatkan soft skill mahasiswa guna mempersiapkan mereka menghadapi persaingan dunia nyata.

PROGRAM ORANG TUA (PCP-RLA)

PCP-RLA Community merupakan program yang mengajak para orang tua siswa untuk mendemonstrasikan karirnya sebagai model bagi santri Pondok Pesantren Internasional Rahmatan Lil ‘Alamin. Sebagai contoh; Ada orang tua yang berprofesi sebagai chef, maka ia akan menunjukkan ketrampilan memasaknya di depan siswanya. Ini juga akan berlaku untuk pekerjaan lain.

EKSTRAKURIKULER

Bahasa

Arabic
Indonesia